zaterdag 16 november 2024

Sfeervolle intocht
Sinterklaas Oirschot

Op 16 november 2024 is het zover!

Dan komt Sinterklaas weer naar het sprookjesachtige Oirschot.

Meer info delen we hierover later dit jaar. Nog even nagenieten van het afgelopen jaar? Lees hieronder verder:

Sinterklaasintocht 2023
Met paraplu’s en gekleurde poncho’s trotseerden de Sint en zijn gevolg weer en wind om rond 16.30 uur aan te meren aan het Standaardplein. Zonder meneer Wim en burgemeester Judith Keijzers Verschelling maar wel met muziek en confetti was er toch een feestelijk onthaal. Van daaruit ging het gezelschap te voet of met huifkar op pad om zich snel onder te dompelen in een kolkende Basiliek, waar honderden kinderen vol spanning al aan het wachten waren. Lees verder hieronder.

Lees verder onder de aftelklok »

00Dagen
00Uren
00Minuten
00Seconden

Aandacht voor kunst, muziek en sport

In een sprookjesachtig verlichte Basiliek waren daar natuurlijk meneer Wim, burgemeester Judith Keijzers Verschelling én Remon & Toon en het Showorkest. En zoals eigenlijk het plan was verwelkomde de burgemeester Sinterklaas en dankte hem voor zijn jarenlange trouwe komst. Als cadeau namens Oirschot was er aandacht voor kunst met tientallen schilder- en tekenpieten. Daarna speelde de Arti Academy van muziekvereniging Arti de sterren van de hemel. Tot slot was er aandacht voor sport. Er werd gevoetbald: Oranje tegen Spanje. Het sportonderdeel werd in stijl afgesloten door piet Paso. De hele basiliek stond op zijn kop, sprong van hoog naar laag. Een kippenvelmoment voor iedereen. De Sinterklaasperiode was officieel van start.

Ook Sinterklaas had nog iets in petto
Sinterklaas kon natuurlijk na al die prachtige verrassingen niet achterblijven en schonk de gemeente en Visit Oirschot een prachtig cadeau. En wat voor één. Een mooie S in de huisstijl van de gemeente. De S van Sinterklaas, Schoentje, Snoepgoed, Ssssst en zoveel meer. Natuurlijk met een knipoog naar de eerder verdwenen O. De S krijgt de komende weken een mooi plekje in de passage bij theater de Stoelendans.

Na een anderhalf uur durende show was de koek wel op voor Sinterklaas. Iet wat vermoeid van de reis en de vele indrukken trok hij zich terug in zijn gezellige Kleinste Huisje.

Aftelkalender & kleurplaat

Op deze site kun je alles lezen over de intocht, de theatershow en het bezoek aan het kleinste huisje. Kom naar de intocht en geniet van het mooiste feest van het jaar. Zien we je dan?