zaterdag 18 november 2023

Sfeervolle intocht
Sinterklaas Oirschot

Yes! Het is weer zover!

Sinterklaas komt op zaterdag 18 november naar Oirschot en we willen hem heel graag samen met jou verwelkomen.

De stoomboot met daarop Sinterklaas, zijn pieten én bergen vol snoepgoed en cadeaus is al onderweg. Sssst, dat mag je tegen niemand verklappen hoor! Kun jij ook bijna niet wachten totdat hij er weer is?

We verwachten dat hij rond de klok van 16.00 uur aanmeert bij het Standaardplein in Oirschot. Maar zorg dat je er om 15.30 uur al bent, zodat we ons alvast kunnen opwarmen voor een feestelijk ontvangst.

We ontvangen hem samen met Burgemeester Judith Keijzers-Verschelling en meneer Wim. Onze Goedheiligman stapt daarna op zijn trouwe paardje Ozosnel en vertrekt via de gebruikelijke route met een tussenstop bij de Grote Stoel naar de Sint-Petrus Basiliek. Lees verder onder de aftelklok »

00Dagen
00Uren
00Minuten
00Seconden

Begroet Sinterklaas in de Sint-Petrus Basiliek

Via de Molenstraat en de Rijkesluistraat gaat de Sint zich richting de Grote Stoel voor een muzikale stop. Daarna gaat hij via de Gasthuisstraat, Dekanijstraat en Deken Frankenstraat naar de Markt waar hij omstreeks 17.45 uur de Sint-Petrus Basiliek binnen gaat om door ons verwelkomd te worden.

Sinterklaas houdt wel van een feestje, dus er is onder andere muziek van Remon & Toon en het Showorkest.

Natuurlijk zijn de nieuwe pieten ook aanwezig! Ze kunnen niet wachten om jullie te ontmoeten!

Ben jij er ook bij?

Aftelkalender

Op deze site kun je alles lezen over de intocht, de theatershow en het bezoek aan het kleinste huisje. Kom naar de intocht en geniet van het mooiste feest van het jaar. Zien we je dan?

Totdat het zover is kun je alvast de nachtjes aftellen met onze aftelkalender. Je kunt natuurlijk ook een tekening of knutselwerkje maken voor de Sint. Geef hem af tijdens de intocht, stop hem in de brievenbus bij het kleinste huisje of stop hem gewoon in je schoen. Veel plezier ermee!